Jornada: creant ponts en el camí cap a l’emancipació – FEDAIA i FEPA

El passat dimarts 30 d’octubre va tenir lloc la jornada Creant ponts en el camí cap a l’emancipació: compartint visions des de FEDAIA i FEPA, organitzada conjuntament per aquestes dues federacions.

L’objectiu de la trobada, on van assistir més de 70 professionals de les entitats dedicades al jovent tutelat i extutelat, era compartir la mirada dels dos segments d’especialització i posar en comú bones pràctiques i objectius d’acompanyament en tot el procés d’emancipació dels i les joves, incidint, sobretot, en la transició de la vida adulta dels joves tutelats/des.

La jornada naixia precisament de la incertesa dels i les professionals respecte als joves en el moment que surten del sistema de protecció obligatori. En aquest sentit, la taula de debat proposada per FEPA i FEDAIA buscava incidir en la necessitat d’unir a aquests professionals i que es reconeguessin mútuament com a actors clau en l’itinerari d’acompanyament.

Presentació de la Jornada

  • Pilar Núñez, vicepresidenta de FEDAIA
  • Pepa Arqué, presidenta de FEPA
Context institucional i repàs legislatiu
  • Eduard Hernández, tènic d’ASJTET
  • Ana Villa, directora de FEPA

La directora de FEPA, Ana Villa, ha fet un repàs del model català d’acompanyament a joves extutelats fomentat en el teixit associatiu en col·laboració amb l’administració.

Per part de l’ASJTET, Eduard Hernández ha destacat els punts clau a escala legislativa que han permès avançar, i quines eines i recursos es tenen a l’abast. Per altra banda, també ha agraït l’esforç de tot el col·lectiu d’entitats professionals que s’encarreguen del treball d’acompanyament i protecció.

PRESENTACIÓ DE LA UNIÓ DE JOVES EXTUTELATS DE CATALUNYA (UJEC)

Giyaur Rahman, president de la Unió de Joves extutelats de Catalunya, ha exposat els objectius de la seva entitat, entre els quals està el de guanyar presència, veu i participació dins el sistema de protecció juvenil.

TAULA RODONA ENTRE MEMBRES QUE TREBALLEN EN L’EMANCIPACIÓ

En aquest espai final de la jornada va tenir lloc un debat obert amb els assistents, on cadascú ha expressat el seu punt de vista respecte a la seva tasca i algunes de les problemàtiques comunes. En el que sí que van coincidir la majoria va ser en necessitat de compartir itineraris i de reconèixer la feina que realitzen tant les entitats que treballen amb tutelats, com les que ho fan amb extutelats.

Moltes gràcies a totes les persones que vau ser-hi presents. Si vau assistir a la jornada però no vau omplir el full d’avaluació, us agrairíem que el realitzeu online.

Projectes relacionats
Notícies relacionades
Jornades FEPA 2018
Cicle de Tallers de Suport Educatiu