FEPA participa al VI Congrés de la Taula del Tercer Sector

La Federació va participar en la VI edició del Congrés de la Taula del Tercer sector, celebrada enguany al recinte de la Farga de l’Hospitalet de Llobregat els dies 20, 21 i 22 de novembre sota el lema “Desigualtats socials, solucions locals”. Es calcula que al congrés hi van participar 25 ponents, 121 entitats, hi van assistir un total de 1500 persones.

L’objectiu del Congrés va ser donar un pas endavant per ser un sector més fort, compromès, reconegut i influent en la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables. Així mateix, les entitats i federacions tenen, en aquest congrés, l’oportunitat de fer visible la seva feina, d’intercanviar idees i de sumar esforços amb altres entitats del sector. Més enllà de ser presents a la mostra d’entitats, a la sessió inaugural i d’haver assistit en alguns dels debats i ponències del Congrés, la directora de FEPA Ana Villa i el sotsdirector Jordi Sàlvia, van participar al Social Speakers Corner: on es van exposar 84 experiències innovadores, i on ells van explicar alguns dels projectes duts a terme per la Federació com, la Guia d’Emancipació, el Breakers i el Rompiendo Moldes.

 

El VI Congrés, a banda de la tradicional conferència inaugural, els col·loquis i els debats, va comptar amb l’espai tecnològic m4Social on es van exposar apps, robòtica, realitat virtual, impressió 3D i circuits en l’àmbit social.

Per últim, durant la sessió de clausura, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va anunciar que Catalunya disposarà d’una Llei de Concertació Social dels serveis d’atenció a les persones. El sector social reclamava des de feia temps un nou model de col·laboració públic-social que estableixi un marc de relació estable i permanent amb les entitats socials, d’acord amb les directives europees de contractació pública. Per part de la Presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, va clausurar el Congrés amb la lectura del manifest, un document on les entitats socials observen amb preocupació i constaten com “les desigualtats globals provoquen desigualtats locals“. En aquest sentit, reclamen un “municipalisme fort” i reivindiquen que els governs locals tinguin més competències, recursos i suports per fer front als reptes socials propis de la urbanització. Al acabar la lectura, Francina Alsina va celebrar l’anunci del conseller el Homrani considerant que aquest “és un pas important per assegurar que l’atenció a les persones queda fora de la lògica mercantilista, per protegir els drets socials i per garantir la qualitat dels serveis i suports que reben les persones”.

Projectes relacionats
Notícies relacionades
Edicions cursos Breakers
Jornades FEPA 2018