Jornades FEPA 2020

Els dies 12 i 13 de març ens vam reunir per celebrar les XV Jornades FEPA. Aquest any el lema era Interculturalitat: reptes per a la cohesió social. D’aquesta manera, ens vam reunir més d’un centenar de persones a l’Alberg Inturjoven de Sevilla per gaudir de dos dies plens d’activitats diverses, sempre al voltant de la joventut extutelada.

Una trentena d’entitats federades i altres organitzacions es van traslladar fins a la capital andalusa per aprendre i compartir experiències en aquestes jornades que, malgrat les dificultats creades per la situació que travessem, es van realitzar amb èxit.

El divendres al matí també es va realitzar la segona edició de la trobada estatal de joventut extutelada. Us deixem a continuació amb algunes fotografies, vídeos i presentacions utilitzades en les jornades:

Dijous, 12 de març

Benvinguda i inauguració institucional
  • Sr. Felipe Castro Bermúdez-Coronel, director gerent de EMVISESA
  • Sra. Pepa Arqué, presidenta de FEPA
Àgora d’experiències
  • Convivint, de Fundación Cepaim
  • Cohesió social i vinculació a el territori des del projecte PIL 16-21, de Fundació Mercè Fontanilles i Fundació Resilis
  • Servei centralitzat de documentació de menors tutelats i joves extutelats a Aragó, de Fundación Federico Ozanam
Taula de participació de joves
  • Amb la participació de Asociación Paz y Bien, Actua SCCL, Fundació Obra Tutelar Agrària, la Unió de Joves Extutelats de Catalunya, Inserta Andalucía i Fundació Servei Solidari.

Van moderar: Júdit Bagó, educadora a Actua SCCL; i Raúl Rodríguez, vocal de territorialitat a la junta directiva de FEPA.

Divendres, 13 de març

Ponència sobre els mitjans de comunicació
  • Manuel Moguer, periodista al diari ABC

Va moderar: Sr. Ricardo Centellas, vicepresident de FEPA

Càpsula formativa: una mirada integral des de la interculturalitat

Va moderar: Anna Sunyer, tresorera de FEPA

Reptes de FEPA i Model FEPA d’atenció a la joventut extutelada
  • Sr. Paco Sanz, director de FEPA
  • Sr. Frederic Cusí, soci Inpacte Consultoria Social

Moltes gràcies a totes les persones que vau assistir i vau participar activament en les XV Jornades FEPA. Esperem que hàgiu après molt entre tots i totes i us endueu un bon record. Un agraïment especial per aquells que no van poder estar malgrat la seva involucració en l’organització de les jornades: Fundación Don Bosco, Aldeas Infantiles España (Granada), Alberto Ares i Elena Arce. També a Mª José Castaño, que va fer la ponència inaugural però que per problemes tècnics no vam poder gaudir com ens hauria agradat. Us deixem l’escrit que ha fet sobre el tema:

A continuació us deixem amb algunes fotografies i el vídeo resum.

També us agrairíem que, si no el vau entregar al seu moment, ompliu aquest qüestionari d’avaluació.

Projectes relacionats
Notícies relacionades
Concurs literari FEPA: somnis, realitat, identitat
Jornades FEPA 2020