Concurs literari FEPA: somnis, realitat, identitat

Projectes relacionats

Altres projectes

Notícies relacionades

Joventut extutelada és un terme que engloba les persones joves que han viscut part de la seva infància i / o adolescència en un centre a causa de la pèrdua de vincles familiars. Per què es perden aquests vincles? Les causes són variades: maltractament, pèrdua de la família, pobresa severa, migració …

Per a aquestes persones joves, complir els 18 anys significa deixar la tutela de l’administració de forma automàtica. Han emancipar sí o sí als 18, quan la mitjana d’emancipació a Espanya són els 29.

Han d’afrontar en solitari una infinitat de situacions en les quals la família serviria de suport: pagar estudis, buscar feina, buscar un lloc on viure, obrir un compte bancari, treure el carnet de conduir, etc.

Com va ser el teu procés d’emancipació? Com imagines que hagués estat si haguessis hagut de fer-ho als 18 anys? Com va ser, si ets una d’aquestes persones que van haver emancipar sense ajuda familiar?
I per als menors de 18, com creus que serà el teu emancipació? Com creus que seria sense família?

En breu tindreu més informació, però us avancem que les entrades poden ser una història, un poema, un rap o un article, o de fet qualsevol cosa, sempre que s’ajusti a el tema i tingui entre 450 i 550 paraules.

#ConcursoFEPA

Taller de fotografia amb mòbil per a joves
Jornades FEPA 2020