Jornades de Presentació Informe Sortides Laborals
Es tracta d’un model integrat formatiu per a joves en apropiació tecnològica i fabricació digital, s’emmarca en la creació d’un itinerari formatiu per a joves en situació de vulnerabilitat social en tecnologia, disseny i fabricació digital.
Sorgeix arrel de l’experiència en la iniciativa de Fundación Orange amb el projecte Breakers: Fabrica’t un nou món. Aquest projecte pilot s’inicia mitjançant la col·laboració entre FEPA, Fundación Orange, BJ Adaptaciones i la xarxa de Fab Labs d’Espanya amb l’objectiu d’apropar a joves en situació d’exclusió social, i especialment joves tutelats/des i extutelats/des, a la cultura maker, a una proposta nova de creació i desenvolupament d’idees i iniciatives i a una formació en un àmbit innovador.
El projecte és fruit de la col·laboració entre FEPA, Asociación Cultural La Kalle, La Rueca Asociación i Fundación CODESPA. Rompiendo Moldes va ser el guanyador de l’edició 2016 del Desafío Talento Solidario de Fundación Botín, donant suport a la iniciativa amb assessors externs de KPMG, ISDI i Fundación Fernando Pombo.
Projectes relacionats
Notícies relacionades
Coneixement
JORNADA PRESENTACIÓ DEL INFORME DE SORTIDES PROFESSIONALS EN EL SECTOR DE LA FABRICACIÓ DIGITAL (MADRID)
El dimarts 24 d’octubre de 2017 va tenir lloc a Madrid una jornada organitzada per l’equip Rompiendo Moldes (format per FEPA, Fundación CODESPA, La Rueca Asociación i Asociación Cultural La Kalle) l’activitat principal de la qual va ser la presentació de l’informe de sortides professionals en el sector de la fabricació digital.
La jornada, que es va realitzar al Medialab-Prado de Madrid, va començar a les 10h amb la benvinguda institucional a les mans de Belén García, gerent Organismo Autónomo de la Agencia para el Empleo del Ayuntamiento de Madrid; Marcos García, director de Medialab-Prado i Ana Villa, directora de la Federació.

A continuació va ser el torn de Jose Maria Regalado, fundador de Inmersión TIC Academy, que va presentar el citat informe de sortides professionals. Entre altres temes, Regalado va parlar de l’enfocament metodològic de l’itinerari d’inserció sociolaboral per a joves en risc d’exclusió, els elements d’estudi o els perfils professionals que poden desenvolupar-se.
Seguidament va ser el torn de César García, co-fundador de Makespace Madrid i investigador, que en la seva ponència ens va parlar de transformació digital i la cultura maker. Finalment, la jornada va concloure amb uns diàlegs multidisciplinars amb diferents parts implicades actualment en el projecte, o bé, amb possibilitat d’involucrar-se. D’aquesta manera, en aquest espai van participar Blanca Villamía, de Fundación Orange; Carlos Flores, de Asociación Creática i Ramon Ruiz, del centre Integrat per joves Eurípedes i Jonathan Emanuel Laaz León, jove participant dels cursos Breakers i de l’itinerari d’inserció en microinformàtica de la Asociación Cultural La Kalle.

Durant la jornada van assistir-hi més de 60 persones entre membres d’organitzacions del tercer sector, col·laboradors d’espais de fabricació digital i els propis participants de les ponències.

Properament es farà una jornada de presentació de l’informe a Barcelona, durant el mes de novembre (conforme tinguem tota la informació us l’anirem actualitzant). En l’actualitat s’està treballant paral·lelament en un itinerari formatiu per a joves immigrants i en situació de vulnerabilitat social en tecnologia, disseny i fabricació digital. Rompiendo Moldes va ser el guanyador de l’edició 2016 del Desafío Talento Solidario de Fundación Botín, donant suport a la iniciativa amb assessors externs de KPMG i ISDI.
Després de la jornada a Madrid, el dimecres 22 de novembre va tenir lloc a Barcelona una jornada organitzada per l’equip Rompiendo Moldes (format per FEPA, Fundación CODESPA, La Rueca Asociación i Asociación Cultural La Kalle) l’activitat principal de la qual va ser la presentació de l’informe de sortides professionals en el sector de la fabricació digital.
La jornada va tenir lloc a l’Edifici MediaTIC i es va donar el tret de sortida a les 10h amb la benvinguda institucional a càrrec de Ricard Faura, cap de servei d’inclusió i capacitació digital de la Generalitat de Catalunya i Ana Villa, directora de FEPA. Seguidament va ser el torn de Susanna Tesconi, professora d’Estudis d’Informàtica Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, que en la seva ponència va parlar sobre les potencialitats dels entorns maker per al treball socioeducatiu.

A continuació Jose Maria Regalado, fundador de Inmersión TIC Academy, va presentar l’informe de sortides professionals. Alguns dels punts dels quals va parlar en la presentació van ser: l’enfocament metodològic utilitzat, la implicació de l’empresa a l’hora de contractar els joves o certificacions professionals.

A la jornada van assistir-hi unes 50 persones entre membres d’entitats del tercer sector, col·laboradors d’espais de fabricació digita, joves i membres de l’administració público.
La jornada va concloure amb uns diàlegs multidisciplinars amb diferents parts implicades actualment en el projecte, que en aquest cas van ser: Mariona Aloy, cofundadora de l’espai de fabricació digital SokoTech; Carlos Martínez, Coordinador General Gentis Catalunya; Borja Romero, director General BJ Adaptaciones i Mohamed Yassine Boussabon, jove participant dels cursos Breakers de creació i disseny digital.
En l’actualitat s’està treballant paral·lelament en un itinerari formatiu per a joves immigrants i en situació de vulnerabilitat social en tecnologia, disseny i fabricació digital. Rompiendo Moldes va ser el guanyador de l’edició 2016 del Desafío Talento Solidario de Fundación Botín, donant suport a la iniciativa amb assessors externs de KPMG i ISDI.
