Us convidem a assistir a la Trobada FEPA2022 – Innovació aplicada als itineraris d’emancipació
L’objectiu d’aquesta trobada és presentar-vos, tant a vosaltres, com als diferents agents territorials implicats en l’atenció a les persones joves extutelades, en què consisteix el Projecte IMEX – Itineraris d’Emancipació d’Èxit.
Com ja us hem comptat, es tracta d’un projecte d’àmbit estatal, finançat pels Fons de Recuperació Europeus Next Generation i que es va iniciar a l’inici de l’any. El projecte, liderat per FEPA i en el qual participen 36 entitats federades, 2 universitats i múltiples administracions, persegueix la doble finalitat de crear i consolidar un Model Estatal de Referència de Desinstitucionalització en l’atenció de persones joves, extutelades, de 18 a 25 anys amb dos vessants clars: una preventiva a la institucionalització i una segona de trànsit segur a la vida adulta.
La nostra voluntat és la de generar un espai on compartirem coneixement, perspectives i estratègies d’intervenció que s’han anat construint durant la fase de disseny del projecte.

Estructura de l’#EncuentroFEPA22
A continuació, us expliquem l’estructura de l’Encuentro amb detall:
- Ilma. Sra. Dña. Lucía Losoviz Adani, Directora General de Derechos de la Infancia y de la Adolescencia. (Participación vía ZOOM).
- Ilmo. Sr. Alexis Serra i Rovira, Secretari d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya.
- Sr. Ferran Rodríguez, presidente de FEPA.
Moderada por Jordi Rieradevall (RESILIS)
Participan:
- Ana Belmonte (F. DON BOSCO)
- Judit Bagó y Abdellah Assabahi (ACTUA SCCL)
- Pedro Gómez (A. DIME)
- Juan Vilanova y Carolina Cruz (F. HOGAR SAN JOSÉ)
Modera Laura Roizarena (FEPA).
Participan:
- Miguel Melendro (UNED)
- Josefina Sala (UAB)
- Aída Urrea-Monclús UdL)
Aula 1
- Ponencia 1 – ‘Retos y oportunidades para las entidades sociales en el contexto actual’ a cargo de Andrea Jarabo, responsable de comunicación e incidencia en PROVIVIENDA.
- Ponencia 2 – ‘El modelo inclusivo en la covivienda’ a cargo de Maria Josep Lázaro, coordinadora de grupos y gestión económica y legal en PERVIURE
- Ponencia 3 – ‘¿Cómo crear proyectos sociales realmente innovadores y disruptivos?’ a cargo de Fernando Sola, director de LEARNING BY HELPING y docente.
Aula 2
- Espacio de trabajo con las DDGG territoriales – ‘Construyendo un modelo innovador en la atención a la juventud extutelada’
Aula 3
- Ponencia 1 – ‘La mirada interseccional en la intervención social’ a cargo de Violeta Assiego, abogada, analista, investigadora. Ex directora general de los Derechos de la Infancia y de la Adolescencia.
- Ponencia 2 – ‘Nuevas oportunidades para la juventud en el mercado laboral actual post COVID19′ a cargo de Pere Ejarque, responsable del área de bolsa de trabajo y orientación laboral de CECOT.
- Sra. María Teresa Pérez, Directora General del Injuve (Participación vía ZOOM)
- Marina Mañas Vegara Responsable del Servei de Gestió de Conflictes i Servei de Detecció i Intervenció amb infants i joves migrats sols Ajuntament de Barcelona
- RAúñ Rodríguez, Vicepresidente 1º de FEPA y gerente de la Asociación VASIJA.
Tota la jornada serà gravada i compartida, més tard, pel nostre canal de YouTube. De moment, aquí teniu el cartell i el programa per a la vostra informació.
Ens agradaria molt poder comptar amb la vostra assistència a la presentació, i, per a això, posem a la vostra disposició aquest formulari d’inscripció mitjançant el qual indicar-nos el vostre interès a assistir, virtualment, a la primera part de la Jornada (de 10 a 11.45 h).
Us esperem, a totes, el dia 15 de juny.