El passat 24 de març va tenir lloc l’assemblea general de la Federació 2017, que any rere any reuneix a moltes de les entitats que hi formen part per parlar d’assumptes relacionats amb el funcionament de la Federació. Abans de l’assemblea, però, va tenir lloc la benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de la presidenta de FEPA, Pepa Arqué, i la directora Ana Villa.

A continuació va ser el moment de començar l’espai de reflexió en grups de treball, on els membres de les entitats federades participants de la jornada van organitzar-se en grups per debatre i intercanviar idees sobre els processos d’emancipació, els pisos d’autonomia o el nivell d’intervenció dels professionals. Cada grup va tenir l’oportunitat de manifestar les seves idees creant un espai de diàleg únic on directors d’entitats, educadors i professionals del sector manifestaven les seves preocupacions des de diferents punts de vista. Algunes de les idees que van sorgir en aquests grups de treball van ser que és important posar un termini en el procés del jove, però que aquest ha de ser flexible. També va sorgir la idea que els objectius en cada jove depenen de molts aspectes, i que no pot seguir-se un mateix criteri en tots els nois i noies.

Seguidament va iniciar-se l’Assemblea General Ordinària 2017, on van posar-se a votació alguns temes relacionats amb el funcionament de la Federació. Va aprovar-se, per exemple, l’acta de l’assemblea de l’any anterior, el pla d’actuació o el balanç econòmic 2016 i el pressupost per l’any actual. En el mateix acte van presentar-se dues noves entitats que passen a formar part de la Federació: Asociación para la Integración del Menor Paideia i, d’altra banda, Fundación Aldaba. A la part final de l’assemblea va fer-se la presentació de la realitat territorial de les comunitats autònomes on la FEPA hi té representació mitjançant les entitats federades. Ja per acabar, va comentar-se el tema de l’adhesió al codi ètic ciutat de Barcelona.

crèdits fotogràfics: FEPA.

Altres aspectes a destacar que van tenir lloc durant la jornada institucional, van ser la presentació del cartell de la Guia d’Emancipació, l’entrega als assistents del Reglament de Règim Intern, la presentació del pla estratègic 2017-2019 o la presentació en exclusiva del cartell i el programa provisional de les Jornades FEPA 2017.