Aquesta setmana s’ha realitzat l’entrega de premis de I Make 4 My City, Sport for all, certamen organitzat per Fondation Orange en el que han participat més de 60 fablabs d’11 països diferents. El projecte presentat pels laboratoris de fabricació dels cursos Breakers ha resultat guanyador del concurs rebent el premi del jurat.

El lliurament de premis va tenir lloc el 6 de juliol a la ciutat de Marsella (França), on es van traslladar representants dels fablabs, una jove participant i Fundació Orange. Dels més de 15 finalistes de 7 països diferents s’han elegit tres guanyadors: el premi del jurat ha estat per Breakers-Espanya; el premi dels internautes per FabLab Mamiratra – Antananarivo, Madagascar; i el premi especial París 2024 ha estat per Fablab 127º Cap Sciences – Burdeos, França. Cadascun d’ells ha rebut 15.000€ de recompensa.

Els projectes presentats al certamen havien d’estar relacionats amb l’esport, l’objectiu era fer la seva pràctica accessible per tots. Respecte al projecte Breakers, a cadascuna de les ciutats on es realitzava van impulsar una iniciativa diferent: a Castelldefels han adaptat un caiac per persones en discapacitat física i un tauler de jocs, a València han fet un parc accessible per persones grans, a Bilbao han creat peces d’escalada per un rocòdrom i, finalment, a Madrid, s’ha reinventat el joc de la granota. Vídeo amb els projectes:

També podeu trobar més informació dels cursos a la pàgina web de la Federació, a la pàgina de Fundación Orange o a la plataforma Breakerslab.