El projecte ABEONA va tenir inici el mes de setembre de 2015 i té com objectiu oferir solucions als problemes d’integració laboral dels joves extutelats, ajudant als professionals a fer millor la seva feina dotant-los de noves eines. Per aconseguir-ho, el primer pas ha estat identificar els problemes, la segona fase consisteix en l’intercanvi de metodologies per construir un bon sistema que ajudi a fer millor la feina i, el pas final, serà el de comunicar metodologies de treball, als països participants i per la resta d’Europa.

En aquesta iniciativa hi participen un total de sis països europeus: França, Polònia, Àustria, Alemanya, Bèlgica i Espanya. Al nostre país, les entitats que hi formen part són la FEPA juntament amb Plataforma Educativa.

Collage Bocrèdits de les fotografies: FEPA.

Durant el mes de setembre va tenir lloc a prop de Brussel·les, a la ciutat de Louvain-la-Neuve, una trobada dirigida a educadors per compartir experiències i posar idees en comú amb l’objectiu final de crear una connexió entre ells. Al mateix temps van posar en marxa metodologies compartides d’intervenció i se’ls va capacitar per formar persones en els seus respectius països d’origen en aquestes metodologies. L’estada va durar 5 dies, tenint l’inici el 19 de setembre i finalitzant el dia 23. Els resultats obtinguts durant aquesta setmana, s’utilitzaran per formar posteriorment a una trentena de participants de cada país durant un procés de sis mesos.

Els diferents països que van assistir a aquestes jornades de formació a Brussel·les, van mostrar les eines que fan servir per la inserció laboral dels joves extutelats. Podeu veure el document aquí.

En territori espanyol es realitzaran diverses sessions de difusió del treball: a València, a Barcelona el dia 25 de novembre, a Sevilla, el dia 19 de desembre i a Girona durant el mes de gener de 2017.