El passat cap de setmana, 15 i 16 de setembre, va tenir lloc una trobada amb totes les parts implicades del projecte Breakers al Medialab-Prado de Madrid. Allà es van ajuntar facilitadors, educadors, organitzadors i altres agents involucrats dels cursos per posar en comú com han anat aquestes últimes edicions però també ha servit per veure com es continua millorant la formació.

En aquesta formació, cada un dels espais on es realitzen els cursos va tenir uns minuts per explicar als assistents què destaquen i quins aspectes queden pendents per millorar en el futur. D’aquesta manera, educadors i facilitadors de Barcelona, ​​Castelldefels, Bilbao, Madrid, Sevilla i València ens van explicar com van transcórrer els cursos aquestes passades edicions de primavera i estiu.

Posteriorment a aquestes petites presentacions dels diferents espais, va ser el moment del treball per grups temàtics sobre diversos temes a tractar en les futures edicions dels cursos de disseny i creació digital: documentació, avaluació i eines.

Al dia següent va tenir lloc un acte a La Casa Encendida, que va servir per celebrar els dos anys del programa. Aquesta jornada va iniciar amb un panell Breakers en el qual va intervenir la directora de FEPA, Ana Villa, per parlar de com va ser el procés des dels seus inicis. En aquest panell també van participar altres parts implicades en el projecte, com són Susanna Tesconi, encarregada del disseny pedagògic; Karim Asry, de l’Espai Open de Bilbao; Ana Maria, jove participant dels cursos; i Dàlia Ferran, especialista en projectes d’innovació.

A la jornada també es va parlar dels Garagelabs i hi va haver espai per a dues ponències. D’una banda, Susan Klimczak, investigadora i dissenyadora d’entorns d’aprenentatge i integrant de la Fablearn Fellowship, de la Universitat de Stanford, que treballa en el disseny d’entorns per a educadors de fab labs i makerspaces. També vam gaudir de la xerrada de David Cuartielles, cofundador de la plataforma Arduino i Doctorat per la Universitat de Malmö (Suècia), on és professor de tecnologies interactives.

A la tarda va continuar la jornada amb uns tallers dirigits per aquests dos ponents en els quals els participants van poder realitzar petites creacions i aprendre de la mà de dos professionals de la fabricació digital. Klimczak va dirigir el taller Mysteries of ATtiny85 i Cuartielles el taller HEBOCON.

La jornada estava organitzada per Fundación Orange juntament amb SOKOTech, CREFAB, BJ Adaptaciones i Empieza Por Educar. Properament s’iniciarà l’edició tardor dels cursos Breakers, per horaris, dies i més informació AQUÍ.