Iniciatives socials al Mobile World Congress 2017

La Federació va poder assistir recentment al Mobile World Congress, la fira de telefonia mòbil i tecnologia que agrupa milers d’empreses en una mateixa localització per presentar les seves novetats i donar-les a conèixer a tots els assistents. D’aquesta forma la Fira de Barcelona va ser la localització on durant 4 dies, més de cent mil assistents van poder gaudir de les dues mil empreses presents.

Després d’assistir el dia anterior al 4 Years From Now, l’últim dia del Mobile World Congress la Federació va poder gaudir d’una visita guiada per algunes de les empreses presents que desenvolupen activitats amb finalitats socials, com és el cas de Huawei o Samsung.

Collage MWC 0crèdits fotogràfics: FEPA.

TambéVodafone, que va mostrar als presents algunes de les iniciatives premiades dutes a terme per la seva fundació, entre les quals destaquen App&Town, que ajuda a viatjar en transport públic als que tenen alguna dificultat de mobilitat, també Mouse4all, que fa accessible la tecnologia android, o Eyesynth, que transforma tot allò que ens envolta en àudio per facilitar la vida a les persones invidents.

Posteriorment a la visita guiada organitzada per la Taula del Tercer Sector, va realitzar-se la presentació de les conclusions de l’estudi Les necessitats de les entitats del tercer Sector Social de Catalunya en tecnologia mòbil, digitalització i TIC, a l’stand de la Fundació Mobile World Capital. Entre els assistents a la presentació trobem a la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa o el President de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Oriol Illa.

Coll MWC

Així com la FEPA, molts i moltes altres representats d’entitats del tercer sector van poder gaudir de les visites organitzades per la Taula, gràcies al projecte m4social, a més de l’entrada a la totalitat del recinte del Mobile World Congress per poder veure de primera mà totes les novetats i tots els avenços en el món tecnològic.