Aquest any 2017 hem tornat a posar en marxa el cicle de tallers de suport educatiu, activitat impulsada per l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET) i la mateixa Federació en la col·laboració de Fundació Nou Barris. Enguany ja s’han realitzat tres noves sessions, dues a Barcelona i una a Girona. En global ja hi ha participat prop d’una setantena de persones, la majoria d’elles, educadors i educadores de les nostres entitats federades

  • XIè taller de suport educatiu celebrat el divendres 3 de març al Palau Macaya (Barcelona). La primera d’aquestes sessions va titular-se La intervenció amb joves amb consums. La persona encarregada de realitzar la presentació del cas va ser Sònia Carcereny, de Llar Santa Rosalia. Tot i el títol de la sessió, el tema específic va ser les dificultats que tenen els joves, en aquest cas els extutelats, per trobar un recurs més adient a les seves necessitats, més allà de facilitar-los un pis i la presència d’un/a educador/a unes hores a la setmana.

Coll Taller de Suport

  • XIIè taller de suport educatiu que va tenir lloc el divendres 7 d’abril a la seu de l’ASJTET de Girona.  En aquesta ocasió, la sessió va ser presentada per la Núria Malet de la Fundació OSCOBE i va tenir com a eix conductor la intervenció amb joves amb diversitat funcional (antigament anomenat discapacitat) en un pis d’autonomia. La sessió va començar amb un intens debat entorn als conceptes de “discapacitat” i “diversitat funcional” i es va caracteritzar per l’alta participació de totes les persones assistents.

  • XIIIè taller de suport educatiu que va tenir lloc el divendres 26 de maig al Palau Macaya (Barcelona). El tercer taller del curs 2017, que va tenir com a eix conductor La coordinació, derivació i seguiment de joves atesos entre diverses entitats, va ser presentat per Diana Rambla de la Fundació Servei Solidari. Tot i que durant el taller es van abordar molts aspectes relacionats amb la intervenció, es va posar de manifest la incertesa del rol de l’educador/a davant altres agents professionals. (Assistència mèdica,..).

De cara al darrer trimestre de l’any 2017 estan previstes tres noves sessions, una a Barcelona, una Girona i una darrera a Tarragona, on es realitzarà el cicle de tallers de suport educatiu per primera vegada.