Creació i Fabricació Digital

Projectes i cursos per ajudar al jovent extutelat a introduir-se a un sector professional emergent i innovador, de l’ajuda de professionals de l’àmbit. Estudis al voltant de la inserció professional i formacions dirigides als i les joves per introduir-se en aquest sector.

BREAKERS

Projecte impulsat per la Fundación Orange en el que estem col·laborant com a federació i que té per objectiu oferir la possibilitat de formació en cultura maker a joves en risc d’exclusió. El projecte de la Fundació Orange amb la col·laboració de la FEPA ha evolucionat molt positivament des que va començar el juliol de 2016 i per aquest motiu en l’actualitat ja hi ha 8 entitats que han elaborat aquest projecte en altres ciutats del país. Als dos centres inicials on es van realitzar les proves, se li sumen ara l’Espai Open Bilbao, Fab Lab Sevilla, Fab Lab València, Soko Tech, Ateneus de Ciutat Meridiana i FabLab León.

L’objectiu segueix sent el mateix, introduir als joves participants en el projecte aquesta tecnologia fent així que adquireixin una sèrie de valors, com el treball en equip o la creació d’idees. Per això els joves utilitzen impressores 3D per transformar les seves idees en objectes reals, l’únic límit és la creativitat de cada un d’ells.

ROMPIENDO MOLDES

Model integrat formatiu per a joves en apropiació tecnològica i fabricació digital, s’emmarca en la creació d’un itinerari formatiu per a joves en situació de vulnerabilitat social en tecnologia, disseny i fabricació digital.

El projecte sorgeix arrel de l’experiència en la iniciativa de Fundación Orange amb el projecte Breakers: Fabrica’t un nou món. Aquest projecte pilot s’inicia mitjançant la col·laboració entre FEPA, Fundación Orange, BJ Adaptaciones i la xarxa de Fab Labs d’Espanya amb l’objectiu d’apropar a joves en situació d’exclusió social, i especialment joves tutelats/des i extutelats/des, a la cultura maker, a una proposta nova de creació i desenvolupament d’idees i iniciatives i a una formació en un àmbit innovador.

El programa conjuga tres elements: la innovació digital, representada pels espais maker i FabLab; la implementació d’una metodologia que fa ús de la fabricació digital i el prototipat ràpid per generar entorns d’aprenentatge que ofereixin oportunitats emancipadores als/les joves; i, finalment, el component social, marcat per l’interès d’apropar aquest món a joves que provenen d’un col·lectiu amb dificultats afegides per accedir a aquest tipus de recursos.

Noticies relacionades
Activitats relacionades