Ja tenim el còmic del I Concurs Literari FEPA!

Al març vam iniciar aquest concurs i ara ja tenim el resultat final: un còmic il·lustrat per la dissenyadora Cristina Bueno amb els dibuixos creats dels tres relats guanyadors, un per cada categoria.

Durant el confinament vam engegar aquesta iniciativa, amb la qual animàvem a tothom qui vulgui a fer-nos arribar els seus texts parlant sobre el jovent extutelat. L’objectiu era fer conèixer les dificultats a les quals s’enfronten aquests nois i noies, posant èmfasi en el moment tan complex que viuen quan passen de ser menors d’edat a complir els 18 anys.

Durant els mesos durant els quals va allargar-se el concurs vam rebre més de 70 escrits d’arreu del món. Hi havia tres categories: una per a menors de 18 anys; joves d’entre 18 i 25 anys; i majors de 25. Amb totes les propostes rebudes vam entregar els relats a un jurat expert en diferents àmbits format per Ruth Carrasco, exdirectora de l’INJUVE; Josep Olivares, coordinador de projectes a Fundació Natzaret; i Emma Riverola, escriptora i columnista.

Finalment, les tres persones guanyadores van ser:

  • En la categoria menors de 18 anys: MARÍA AMOR GARCÍA.
  • En la categoria de 18 a 25 anys: BLANCA GARCÍA.
  • En la categoria de majors de 25 anys: ERIK PINA.

Els relats guanyadors presenten històries molt diferents l’una de l’altra, però els tres expliquen en primera persona l’experiència de jovent extutelat i de com han viscut alguns moments de la seva vida.

Menú