El divendres 20 d’octubre va realitzar-se una nova sessió de presentació de la Guia d’Emancipació. Després de la que va tenir lloc fa unes setmanes a Osona, ara ens traslladem fins al Palau Macaya de Barcelona per explicar als més de 60 assistents a l’acte què és i com funciona aquesta eina.

Miriam Garcia, tècnica FEPA del projecte, i Juantxo Gil, educador de Fundación Nazareth, van ser els encarregats de presentar l’eina. Després de fer la introducció a la pàgina web els assistents es van dividir en grups per utilitzar-la seguint uns casos pràctics, veient així de primera mà com funciona, els seus punts forts i aspectes a millorar. Conceptes que després es van posar en comú per construir una millor eina.

La Guia d’Emancipació és un recurs per a persones joves que estan sent tutelades o han estat tutelades per l’administració i per als respectius equips educatius que treballen amb aquest col·lectiu. L’objectiu de la pàgina és el d’integrar tota la informació relativa als diferents recursos, prestacions, tràmits, drets i deures, llocs on poder recórrer, etc. que resulta específica per a joves extutelats en els diferents territoris de l’Estat.

Aquesta jornada va estar emmarcada dins la sessió organitzada per FEDAIA en la que també es va presentar el Projecte Pilot d’Indicadors del Programa Marc de Centres a càrrec de Jordi Muner i Armengol, responsable de planificació i avaluació de polítiques i serveis de la DGAIA.