JORNADA: la recerca en infants i joves amb mesures de protecció a Catalunya: recerques actuals i passades

Activitats relacionades
Documents relacionats

La investigación en niños y jóvenes con medidas de protección en Catalunya: Investigaciones actuales y pasadas

El 7 de març vam realitzar, conjuntament amb diverses universitats de Catalunya, una jornada titulada la recerca en infants i joves amb mesures de protecció a Catalunya: recerques actuals i passades. La jornada es va allargar durant tot el matí i hi van participar persones de les universitats que organitzaven l’acte, grups de recerca de les mateixes, també de l’administració, altres federacions i professionals d’entitats.

La jornada va començar amb la benvinguda institucional per part de Pepa Arqué, la presidenta de FEPA; Agnès Russiñol, directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció; i Rosa Pérez, sotsdirectora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Va presentar i introduir la sessió Carme Montserrat, de l’equip de recerca en Infància, Adolescència, Drets dels infants i la seva qualitat de vida (ERIDIQV) de la Universitat de Girona.

Posteriorment vam iniciar la primera de les cinc taules de debat en les quals es va parlar de les diferents recerques. La idea d’aquestes taules era presentar els estudis al alhora que es creava un debat amb les persones assistents per millorar la forma de traslladar-les als i les professionals, al mateix temps que aquests feien propostes.

Finalment, els relators de cada una de les taules van fer cinc cèntims dels aspectes parlats a les taules a mena de conclusió.

Podeu consultar a continuació el document amb tot el recull de recerques que hem recollit fins ara en els diferents àmbits:

A la jornada hi van venir més de 115 persones en total, a les quals us volem agrair la vostra assistència i participació activa.

Es va tractar d’una jornada feta en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

Us deixem a continuació amb els vídeos de la jornada en la seva totalitat.

Menú