El 18 de setembre va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona, la primera sessió del cicle d’activitats titulat Perspectiva i perspectives+18: l’atenció al jovent extutelat avui i que s’allargarà fins al juny de 2019. Aquesta primera jornada va comptar amb la participació de ponències internacionals experts en l’àmbit del jovent extutelat i els seus entorns.

L’eix de la primera sessió va ser: com donem resposta a les necessitats i perfils de joves que atenem?

Per parlar del tema, vam tenir, a la primera part, la ponència d’en Mark Courtney, a qui ja vam tenir el gust de sentir fa un parell d’anys en aquest mateix espai i, que es va centrar en com la recerca ens ajuda a avançar en la definició de models entorn l’atenció al jovent extutelat en base a la seva experiència de treball als Estats Units.

Seguidament, de la mà de la Liz Brabender i la Beth-Anne Logan ens vam apropar al treball fet arreu d’Escòcia a partir de la tasca que estan desenvolupant mitjançant l’Independent Care Review. Escòcia té una tradició associativa molt rica i, l’estructuració del tercer sector i rol d’incidència política són tot un referent internacional. Es tracta d’un procés innovador fet de la mà dels i les joves, i ens va aportar nous enfocaments per a la nostra feina.

Finalment, des de FEPA es va presentar el document El model d’atenció al jovent extutelat a Catalunya. Frederic Cusí, consultor d’Inpacte, juntament amb la directora de FEPA van ser els encarregats de dur a terme la presentació de les principals propostes i recomanacions que es recullen al document.

Properament tindreu disponible en vídeo les ponències.

BENVINGUDA

  • Sr. Josep Ollé, director del Palau Macaya Obra Social “La Caixa”.
  • Sra. Rosa Pérez, sotsdirectora de DGAIA, Generalitat de Catalunya.
  • Sra. Pepa Arqué, presidenta de FEPA.

PONÈNCIA – Estudis longitudinals d’avaluació d’impacte i incidència política associada als resultats obtinguts: l’experiència dels Estats Units

  • Dr. Mark E. Courtney, Universitat de Chicago.
  • Modera: Dra. Josefina Sala, Universitat Autònoma de Barcelona.

PONÈNCIA – El cas de l’Independent Care Review a Escòcia: què podem aprendre del procés fet fins ara?

  • Sra. Liz Brabender, coordinadora del Secretariat de l’Independent Care Review
  • Sra. Beth-Anne Logan, membre de l’àmbit: the best practice in the world
  • Modera: Sr. Joan Prat, Fundació Servei Solidari

PONÈNCIA I TALLER – Propostes FEPA: l’orientació dels programes i serveis d’emancipació per al jovent extutelat a Catalunya

  • Sra. Ana Villa, directora de FEPA
  • Sr. Frederic Cusí, Inpacte Consultoria Social

La jornada va finalitzar amb un taller de contrast entorn la publicació presentada amb la participació de més de 30 persones provinents de diferents administracions públiques, col·legis professionals i organitzacions. Podeu trobar el llistat de persones participants aquí.

A continuació us deixem l’enllaç a la noticia on trobareu el document elaborat des de FEPA. Podeu llegir-lo en la seva totalitat i descarregar-lo aquí.

També us deixem la nota de premsa aquí.