Després de la jornada del mes passat a Madrid, el dimecres 22 de novembre va tenir lloc a Barcelona una jornada organitzada per l’equip Rompiendo Moldes (format per FEPA, Fundación CODESPA, La Rueca Asociación i Asociación Cultural La Kalle) l’activitat principal de la qual va ser la presentació de l’informe de sortides professionals en el sector de la fabricació digital.

La jornada va tenir lloc a l’Edifici MediaTIC i es va donar el tret de sortida a les 10h amb la benvinguda institucional a càrrec de Ricard Faura, cap de servei d’inclusió i capacitació digital de la Generalitat de Catalunya i Ana Villa, directora de FEPA. Seguidament va ser el torn de Susanna Tesconi, professora d’Estudis d’Informàtica Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, que en la seva ponència va parlar sobre les potencialitats dels entorns maker per al treball socioeducatiu. La seva presentació AQUÍ.

A continuació Jose Maria Regalado, fundador de Inmersión TIC Academy, va presentar l’informe de sortides professionals. Alguns dels punts dels quals va parlar en la presentació van ser: l’enfocament metodològic utilitzat, la implicació de l’empresa a l’hora de contractar els joves o certificacions professionals. Podeu veure la seva presentació AQUÍ.

A la jornada van assistir-hi unes 50 persones entre membres d’entitats del tercer sector, col·laboradors d’espais de fabricació digita, joves i membres de l’administració público.

La jornada va concloure amb uns diàlegs multidisciplinars amb diferents parts implicades actualment en el projecte, que en aquest cas van ser: Mariona Aloy, cofundadora de l’espai de fabricació digital SokoTech; Carlos Martínez, Coordinador General Gentis Catalunya; Borja Romero, director General BJ Adaptaciones i Mohamed Yassine Boussabon, jove participant dels cursos Breakers de creació i disseny digital.

En l’actualitat s’està treballant paral·lelament en un itinerari formatiu per a joves immigrants i en situació de vulnerabilitat social en tecnologia, disseny i fabricació digital. Rompiendo Moldes va ser el guanyador de l’edició 2016 del Desafío Talento Solidario de Fundación Botín, donant suport a la iniciativa amb assessors externs de KPMG i ISDI.

Podeu veure la noticia de la jornada realitzada a Madrid aquí.

Podeu descarregar l’informe i llegir-lo en la seva totalitat aquí.