Jornades FEPA 2013

 

Han conclòs les Jornades “El repte d’emancipar-se avui” organitzades per FEPA a Saragossa, en col·laboració amb el IASS i la Fundació Federico Ozanam, amb un notable èxit de participants i de continguts.

Més de 150 persones, bàsicament professionals de la intervenció directa en centres de menors i tècnics de les administracions de menors,  van poder durant dos dies intercanviar experiències i aprofundir en continguts associats a les seves respectives ocupacions, com l’acompanyament educatiu, l’èxit o fracàs en l’àmbit formatiu, la importància de treballar en les emocions, o  les estratègies d’intervenció socioeducativa.

Diverses ponències i taules rodones van il·lustrar i van enriquir amb les seves aportacions aquests continguts. Un altre fet rellevant va ser la diversitat de procedències dels assistents, estant la gran majoria de les Comunitats Autònomes representades.

El mateix va succeir amb les Administracions públiques relacionades amb Menors, ja que a més de la concorreguda presència de tècnics de les tres sotsdireccions provincials d’infància d’Aragó, es va comptar amb l’assistència dels Directors Generals d’Infància de nou comunitats autònomes, a més de la presència de Salomé Adroher, Directora general de Serveis per a la Família i la Infància, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Entre les conclusions d’aquestes jornades podem destacar: la necessitat d’entendre millor determinats hàbits dels joves, valorar les conseqüències dels canvis de col·legi en els itineraris formatius, apostar per noves vies de col·laboració externa en matèries d’inserció laboral o de suport econòmic, treballar als centres el duel de l’abandó o maltractament, escoltar la veu dels propis joves, establir uns mínims en les diferents polítiques autonòmiques, o adaptar noves estratègies d’acompanyament en funció de les característiques específiques dels joves.

Per FEPA ha estat un honor i un plaure haver realitzat aquestes Jornades a Saragossa i  haver col·laborat amb la Fundació Federico Ozanamen l’organització de l’esdeveniment. El nostre objectiu és seguir impulsant aquestes trobades amb la finalitat de compartir i generar coneixement en l’àmbit dels joves tutelats/as i extutelados/as en processos d’emancipació.

JORNADES FEPA SARAGOSSA MAIG 2013 158

Menú