El passat mes de desembre, abans de les eleccions al Parlament de Catalunya, vam enviar a tots els partits polítics un document amb propostes a favor del col·lectiu de joves extutelats. L’escrit es titula En xarxa vetllem per una joventut extutelada i sense suport familiar amb drets i oportunitats i podeu consultar-lo en la seva totalitat a la nostra pàgina web.

Ara, durant el mes de juny i juliol, hem iniciat una ronda de trobades amb els grups parlamentaris un cop constituït el nou equip de Govern i ens hem centrat en aprofundir en el contingut de les propostes que els havíem traslladat fa uns mesos. Dos dels aspectes fonamentals tractats han estat:

  • D’una banda, l’adaptació necessària de programes i serveis per a joves extutelats arrel de l’arribada continuada de joves estrangers sense referents familiars a Catalunya i de les seves necessitats.
    —-
  • De l’altra, la necessària modificació de la Renda Garantida de Ciutadania, o bé, de la Llei de prestacions per a joves extutelats, per tal de garantir que més enllà dels 18 anys i dels 21 anys, els i les joves tinguin dret a disposar de suport econòmic.

Concretament, ens hem reunit amb Josep Maria Forné i amb Saloua Laouaji, diputats de Junts per Catalunya, Marta Ribas, diputada de Catalunya en Comú Podem, David Rodríguez d’Esquerra Republicana de Catalunya i, amb Eva Granados i Raúl Moreno, diputats al Parlament de Catalunya pel Partit dels Socialistes de Catalunya. Volem agrair als grups parlamentaris la bona acollida i predisposició a col·laborar en la millora qualitativa de l’atenció al jovent extutelat.