Projectes Europeus FEPA

Al llarg d’aquest any, des FEPA estem treballant en l’elaboració de projectes susceptibles de ser finançats amb fons europeus. El finançament europeu, ja sigui per mitjà del Next Generation EU o per fons gestionats per la mateixa Comissió Europea, serà la base de la recuperació a Europa.

Actualment s’estan destinant diversos fons a programes dels quals la joventut en procés d’emancipació podrien beneficiar-se en matèria d’accés laboral, mobilitat, formació, investigació, drets humans, etc. Amb la col·laboració d’una consultora especialitzada, i en concordança amb els nostres valors, des de la Federació estem perseguint que el projecte es construeixi de baix a dalt, és a dir, tenint en compte tots els interessos, les experiències i activitats específiques que realitza cadascuna de les 69 entitats que formen part de FEPA, i que estiguin interessades a participar i rebre aquests fons.

Per això, s’ha posat en marxa un procés que va començar amb la creació d’una Comissió Interterritorial de fons europeus, formada per una entitat membre de cada territori on FEPA té presència. També hem realitzat reunions preliminars per territoris, realitzant una anàlisi d’interessos i buscant els programes més compatibles amb els interessos de les entitats.

En relació als programes de gestió directa de la comissió, la gran majoria d’entitats han participat en l’elaboració d’una fitxa informativa amb les activitats que du a terme la seva entitat i un apartat esmentant la seva experiència en projectes europeus, ja sigui finançats o no finançats. Això ens serà de gran utilitat a l’hora de presentar propostes. D’altra banda, els dies 12 i 13 de juliol vam realitzar una formació en Programes Europeus de gestió directa, el qual va comptar amb una part teòrica i administrativa, així com amb una part més pràctica, d’elaborar en grups una proposta europea. Des FEPA estem pensant fer més formacions referent a això, aquest cop sobre programes concrets, al llarg de 2021.

Sobre els fons de el Pla de Recuperació Next Generation EU, fons destinats a la recuperació dels països a causa de la crisi de la COVID-19, estem realitzant reunions territorials per a convocatòries que puguin ser d’interès per a FEPA, mantindrem actualitzades a les entitats en aquest sentit perquè totes tinguin la possibilitat de participar en els equips de treball que crearem per elaborar la proposta. Animem a totes les entitats a contactar amb la tècnica de projectes europeus per a més informació, així com a participar en aquests projectes, els quals poden ser molt beneficiosos a futur per a les entitats que formen part de la Federació.

Si voleu més informació sobre aquest projecte, si us plau, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al correu proyectos.estatal@fepa18.org. Izaskun Olaizola, tècnica de projectes europeus a FEPA, estarà encantada de respondre les vostres qüestions.