Reunions amb l’Administració: Director General, Migracions i INJUVE

Seguint amb l’objectiu de FEPA d’establir aliances amb els organismes públics, durant els darrers dies hem mantingut reunions amb diversos agents polítics per parlar del jovent extutelat i traslladar algunes preocupacions de les entitats.

  • El 19 de gener vam realitzar la reunió amb el Director general de Migracions, Santiago Yerga, en la qual vam reivindicar els canvis del Reglament de la Llei d’Estrangeria perquè la joventut extutelada migrant pugui disposar de permís de residència i treball. La resposta del Director General va ser molt positiva i ens va confirmar que estan treballant en una reforma exprés dels articles 196, 197 i 198 del Reglament de la Llei d’Estrangeria.
  • El passat 21 de gener vam mantenir una reunió amb el Director General de Drets de la Infància i l’Adolescència, Gabriel González-Bueno, i el Subdirector General Adjunt de la Subdirecció General de Drets de la Infància i l’Adolescència, José Luis Castellanos Delgado. En aquesta trobada es va presentar el document Jóvenes en proceso de emancipación: análisis de resultados. Encuesta FEPA 2019 i es va parlar sobre la campanya #UnCallejónSinSalida, explicant la situació en la qual fa temps que s’està trobant el jovent migrant i les conseqüències de l’aplicació de les sentències del Tribunal Suprem. També es va parlar de la possibilitat que FEPA es presenti a projectes europeus, i des de la Direcció General ens van comentar la informació que tenen sobre els fons Next Generation, creats per reactivar l’economia en temes de digitalització i economia sostenible.
  • Més recentment, el 28 de gener, ens hem reunit amb l’Injuve, amb la seva Directora General, Mª Teresa Pérez, amb el Cap de la Unitat de Suport a la Direcció General, Luís Caballero, i la Directora de la Divisió de Programes, Tania Minguela. Com a les anteriors trobades hem compartit els resultats de l’Informe FEPA 2019 i hem comentat la campanya #UnCallejónSinSalida. Els hi hem traslladat les conclusions extretes de la reunió amb el Gabriel González-Bueno i Santiago Yerga i ens hem compromès a mantenir-los actualitzats sobre l’evolució de la reforma de la llei, ja que des de l’Injuve ens van oferir col·laborar en la moció presentada al Senat pel grup Izquierda Confederal per canviar els articles del reglament. A més, també hem parlat sobre el projecte del mapa de recursos liderat per l’Injuve amb el suport de FEPA, pel qual ja s’han enviat comunicacions per recavar informació a diferents Direccions Generals de Comunitats Autònomes i a entitats.
Menú