TESTIMONI – Prince ens explica la seva feina ajudant a persones sense sostre durant l’estat d’alarma

Prince és un jove extutelat de 21 anys originari de Costa de Marfil. Ara mateix està combinant els seus estudis en el cicle formatiu de grau superior en comerç internacional amb la feina a la Fundació AEMA, on treballa com a responsable de logística.

Donada l’actual situació causada per l’estat d’alerta i el COVID-19, des de la fundació on treballa estan ajudant als que més ho necessiten, ja que durant aquesta pandèmia estan realitzant tasques a un dels pavellons habilitats perquè la gent sense sostre no dormi al carrer pel perill que comporta el COVID-19. Es tracta de persones que no tenen el virus ni símptomes però que al no tenir una llar tenen més probabilitats de contraure’l.

Per aquest motiu, des de l’ajuntament s’han habilitat diferents estructures perquè puguin estar-hi i evitar possibles contagis. Prince i els seus companys del Banc de Roba de la Fundació AEMA estan ajudant a aquestes persones donant-los camisetes, pantalons i roba interior. Estan instal·lats al Pavelló 7B de la Fira de Barcelona i des de l’1 d’abril han entregat més de 2.000 peces de roba.

“Tinc ganes i em fa molta il·lusió ajudar a les persones que estan confinades”

Quan vas arribar a Espanya i amb quines motivacions?

Vaig arribar a Espanya el 25 de maig de 2014. El motiu de la meva arribada a Europa era curiositat i per aprendre una altra cultura, ja que no té res a veure amb la meva. De jove volia ser futbolista i també empresari, tenir la meva empresa després d’acabar els meus estudis.

Com vas començar a treballar a la Fundació AEMA? Quines eren les teves funcions allí abans que es declari l’estat d’alrma?

Vaig començar a treballar a la Fundació AEMA al març de 2019. La meva funció allà és responsable de logística del projecte de Banc de Roba, un projecte solidari.

Actualment, quines tasques realitzes durant l’estat d’alarma i com ha canviat el projecte de la fundació per a donar resposta a la situació d’alarma del COVID-19?

El projecte de la Fundació AEMA ofereix peces de roba a estrenar que han estat donades per empreses tèxtils. Ara estem treballant en pavelló 7B de la Fira de Barcelona per atendre a les més de 250 persones vulnerables que no tenen sostre i que ara es traslladaran allà. El Banc de Roba els garanteix una muda de roba durant el confinament pel coronavirus. El Servei de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona ha contactat  amb el Banc de Roba per a gestionar aquest servei.

Què destacaries d’aquesta situació des del teu lloc de treball? Quines mesures de seguretat seguiu?

Tinc ganes i em fa molta il·lusió ajudar a les persones que estan confinades. Cal ser molt humà per estar-hi treballant. Respecte a la seguretat, des de meu lloc de treball aquest tema està molt controlat. No hi ha contacte entre les persones.

Com s’ha vist afectat el teu projecte formatiu pel confinament?

Des del primer dia de confinament segueixo treballant fent els projectes de final de curs, també els treballs avaluables i assistint a classes en línia de dilluns a divendres. A nivell personal suposa molt de compromís compaginar els estudis i la feina. No és fàcil però estem a la recta final.

Menú