XIII Trobada Estatal de Participació d’EAPN

Imagen XIII Encuentro de Participación
Proyectos relacionados

Lluita contra la Pobresa, l’Exclusió Social i la Desigualtat en el marc dels ODS

Els dies 26, 27 i 28 de juny es va celebrar a Santiago de Compostel·la la XIII Trobada de Participació. Aquest any el lema era lluita contra la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat en el marc dels ODS. Durant aquests tres dies es van realitzar diverses xerrades i activitats per debatre i reflexionar entre els presents sobre el tema principal de la trobada.

En representació de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) va assistir el president de la Unió de Joves Extutelats de Catalunya (UJEC), Giyaur Rahman. Ell mateix ens explica que està molt content d’haver pogut assistir a aquesta trobada amb la doble representació i de poder explicar la situació del col·lectiu de joves extutelats/des.

Rahman destaca d’aquesta trobada la proximitat amb la qual es podia parlar amb els diferents perfils que van participar, ja que estaven presents joves de diversos col·lectius, professionals del sector, i també representants polítics. Agraeix aquest contacte tan directe amb la gent que pot propulsar el canvi.

L’objectiu dels tallers i les activitats que es realitzaven durant els tres dies de trobada era proposar solucions per començar el procés de canvi i debatre la millor manera de fer-ho. Es volien proposar idees i donar prioritat a les que siguin més immediates per començar a treballar-les el més aviat possible.

Són propostes que van des de l’àmbit local a l’estatal però també a nivell europeu, ja que molts dels canvis han de ser a nivell macro i anar instaurant-poc a poc en els territoris. El que passa habitualment és que les mesures s’apliquen a nivell europeu però costa instaurar a cada país, i això és el que passa a Espanya.

L’altre objectiu principal de la trobada és el d‘involucrar les persones i crear espais d’empoderament. Giyaur explica que és molt complicat fer el canvi de mentalitat en la societat. És un problema estructural al qual hem de començar a donar visibilitat. És important que el canvi es faci nivell europeu, per això agraeix aquest tipus de trobades amb agents polítics i altres organitzacions que lluiten pels mateixos objectius.

Durant aquestes jornades es va presentar la campanya d’EAPN #ContrAporofbia, que vol visibilitzar les problemàtiques dels estereotips i la discriminació cap a les persones en situació de pobresa i/o exclusió social.

Moltes gràcies a EAPN Espanya per l’organització d’aquesta trobada i a la Taula del Tercer Sector de Catalunya per l’oportunitat.

Noticias relacionadas

taller de suport educatiu

Taller de suport educatiu al jovent a Tortosa

Nova edició del cicle de tallers de suport educatiu per a la joventut

XXIIIè, XXIVè, XXVè i XXVIè tallers de suport educatiu per a la joventut a Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona

Divuitè taller de suport educatiu

Menú